0032(0)495 17 07 26 info@lestroiscollines.eu

Bijzondere tuinen in de omgeving

 

  • De tuinen van Manoir d’Eyrignac (www.eyrignac.com): schitterend aangelegde tuinen met veel buxus struiken in strakke geometrische vormen.  Deze tuinen zijn qua oppervlakte niet heel groot, maar het zijn wel échte Franse tuinen met een mooie indeling.  Het geheel bestaat voornamelijk uit niet-bladverliezende planten als taxus, buxus, haagbeuk en cipressen, waardoor het park het gehele jaar door te bezoeken is. De tuinen hebben een ster uit de Michelin gids.
  • De tuinen van Marqueyssac (www.marqueyssac.com): deze tuinen, gelegen op een plateau op een heuveltop, zijn de meest bezochte tuinen van de Dordogne.  Het park stamt uit de 17e eeuw en is bekend om zijn buxustuin.  De aangelegde paden voeren langs prachtig gevormde buxus bomen, siertuinen, watervalletjes, door bossen, langs cabannes en speelplekken voor de kinderen.  De Belvédère is een groot balkon dat 130 meter boven de Dordogne ligt met een fraai uitzicht over de vallei, de rivier, Castelnaud, Fayrac en Beynac.  De totale wandelroute is 6km en overal staan bordjes met uitleg.  Er is een leuk souvenirwinkeltje en een theehuis. Het kasteel van Marqueyssac oogt eigenlijk niet als een echt kasteel, meer als een mooi landhuis. In juli en augustus worden de tuinen elke donderdagavond tot middernacht verlicht met 2000 kaarsen en spelen er op verschillende plaatsen in de tuin muziekgroepen.  De tuinen zijn het gehele jaar door te bezoeken.
  • De tuinen van Cadiot in Carlux (www.lesjardinsdecadiot.com): vormen een verzameling van tien verschillende tuinen die op een oppervlakte van twee hectare te bewonderen zijn. Tot het aanbod behoren onder andere een Engelse tuin, een rozentuin en een labyrint.  Bovendien kan je in de tuinen een blik werpen op heel wat spectaculaire kunstwerken. Les Jardins de Cadiot zijn geopend vanaf mei tot eind oktober.
  • Les Jardins d’Eau in Carsac (www.jardinsdeau.com): hier zijn vooral veel waterplanten te bewonderen.  Op een landgoed, daterend uit de 16e eeuw is over een gebied van drie hectare een thematuin aangelegd.  De tuin onderscheidt zich van de andere tuinen door de vele aandacht aan het water en de verschillende elementen die daarmee samenhangen. Er zijn verschillende soorten bassins en watertaferelen.  Ook is er speciale aandacht voor de lotusbloemen en bloemen met meerdere kleuren. Zowel de geur van de vele unieke bloemen als het geluid van kabbelend water zullen je helemaal tot rust brengen.
  • Les Jardins de l’Imaginaire (www.jardins-imaginaire.com): tuinen met elk een eigen thema. In het hart van de oude stad Terrasson-Lavilledieu nodigen deze tuinen, die uniek zijn in Europa, je uit tot een uitzonderlijke, geleide wandeling. Ze werden gecreëerd door een Amerikaanse landschapsarchitecte. Op meer dan 6 ha in terrassen laten 13 thematische tuinen je binnentreden in de wereld van de verbeelding. Er is o.a. een heilig bos, een gouden draad, een plantaardige tunnel, een rozentuin, watertuinen enz…