0032(0)495 17 07 26 info@lestroiscollines.eu

Bijzondere grotten in de omgeving

 

  • Grotten van Maxange (www.maxange.com): héél bijzondere grotten, pas sinds kort geopend voor publiek met een plafond dat bestaat uit allemaal kristallen. In 1960 opende Maximillien Caballero een steengroeve, die in 1984 werd overgenomen door zijn zoon Angel.  Tijdens de werkzaamheden in deze steengroeve gebruikte men dynamiet.  Bij één van deze ontploffingen werd een groot gat zichtbaar in de rotswand. Angel ontdekte op deze manier in 2000 een grot gevuld met grillig gevormde druipstenen.  Door het samenvoegen van namen de Maximillien en Angel werd de naam “Maxange” gecreëerd.
  • Lascaux IV (www.lascaux-dordogne.com): dé beroemdste grot van Frankrijk met zijn rotswand tekeningen van allerlei prehistorische dieren.  Deze grot is een exacte kopie van de originele, die helaas niet meer toegankelijk is voor het publiek i.v.m. aantasting van de rotstekeningen.  Het is de rijkst beschilderde prehistorische grot die tot nu toe is ontdekt.  De grot van Lascaux werd ontdekt in 1940 en werd ondertussen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO geplaatst.
  • Gouffre de Padirac (www.gouffre-de-padirac.com): is één van de bekendste en spectaculairste grotten. Dit komt omdat er twee zaken van deze grot zeer tot de verbeelding spreken. Ten eerste bestaat de ingang uit een enorm gat in de grond met een doorsnede van meer dan veertig meter en ten tweede stroomt in de grot een rivier, waar je met gondels overheen vaart.  Naast de prachtige zalen zijn het deze twee eigenschappen die deze grot zo geliefd maken bij toeristen.
  • Gouffre de Proumeyssac (www.gouffre-proumeyssac.com): een druipsteengrot in Audrix.  De grot heeft verschillende zalen en wordt ook wel de ‘kristallen kathedraal’ genoemd. Er zijn stalactieten, monolieten en stalagmieten.  Tot 1957 heeft men de grot betreden door een gat van 54 meter in de grond. Met een gondel daalde men in het gat af en kwam in de “kathedraal”.  Later is er een horizontale schacht gemaakt zodat men ook lopend naar binnen kan.