0032(0)495 17 07 26 info@lestroiscollines.eu

Steden en dorpen

 

  • Sarlat (www.sarlat-tourisme.com): deze hoofdstad van de Périgord Noir heeft een schitterend bewaard middeleeuws centrum met tal van huizen met een renaissance gevel.  Veel leuke straatjes met restaurants en winkeltjes en pleinen met terrassen.
  • La Roque-Gageac: dit pittoresk dorpje ligt tegen een rotswand aangeplakt, met aan de voet de rivier de Dordogne.  Achter de huizen loopt een voetpad omhoog waarbij je je in de tropen waant door de bijzondere vegetatie. Behoort tevens tot ‘Les Plus Beaux Villages de France’.
  • Domme: fraaie bastide op een rots boven de Dordogne met een adembenemende belvédère.  Veel kleine winkeltjes, restaurants, terrassen, enz…  Toeristisch, maar wel de moeite waard om eens gezien te hebben.  Op het marktplein is de ingang van een grot waarin de bewoners vroeger schuilden bij vijandelijke aanvallen. Domme behoort ook tot ‘Les Plus Beaux Villages de France’.
  • Beynac-et-Cazenac: schitterend middeleeuws plaatsje aan de Dordogne met zijn beroemde kasteel, behoort tevens tot ‘Les Plus Beaux Villages de France’.
  • Belvès: mooie bastide met z’n fraaie marktplein en 7 klokkentorens, behoort eveneens tot ‘Les Plus Beaux Villages de France’.
  • Monpazier: ook een prachtige bastide, nog geheel intact, die het bezoeken zeker waard is. Ook deze bastide behoort tot ‘Les Plus Beaux Villages de France’.
  • Rocamadour (www.vallee-dordogne.com/rocamadour): is gebouwd op een rots en is na Lourdes de meest bezochte bedevaartplaats van Frankrijk.  Boven op de rots ligt een burcht en via een slingerend pad (of via een lift) kan men naar beneden wandelen.  Op elke bocht staat een fragment van de kruistocht van Jezus.  U eindigt bij een aantal kapellen en een kerk.  Via een trap, waarin vele fossielen van mariene herkomst zichtbaar zijn, komt men onderaan de berg. Daar ligt het zeer toeristische stadje met zijn nauwe straatjes.  De plaats is ook bekend om zijn Rocamadour AOC geitenkaasjes, ook wel Cabécous genoemd. Ook Rocamadour behoort tot ‘Les Plus Beaux Villages de France’.