0032(0)495 17 07 26 info@lestroiscollines.eu

Kastelen in de directe omgeving

 

  • Kasteel van Castelnaud (www.castelnaud.com): een fraai gerenoveerd en ingericht gevechtskasteel boven op een rots met schitterend uitzicht over de Dordogne vallei.  Het is een prachtig voorbeeld van een middeleeuwse versterking die werd gesticht in de XIIde eeuw. Vandaag biedt het plaats aan een belangrijke verzameling van wapens en wapenuitrustingen, zoals katapulten, zwaarden en harnassen. Op het bastion werden de krachtigste belegeringswapens van de middeleeuwen gereconstrueerd in gevechtspositie. Vooral voor kinderen heel leuk. Het kasteel is het gehele jaar geopend.
  • Kasteel van Fenelon (www.chateau-fenelon.fr): mooi kasteel, volledig gemeubileerd en gestoffeerd (14de t/m 19de eeuw), met één ster uit de Michelin gids.  Zoals de meeste kastelen langs de rivier ligt het kasteel boven op een heuvel en kijkt uit over het Dordogne dal.  Het kasteel is privé bezit en is tussen april en eind oktober te bezichtigen.
  • Kasteel Les Milandes (www.milandes.com):  dit prachtige woonkasteeltje heeft vooral bekendheid gekregen doordat het eens toebehoorde aan Josephine Baker, een musical ster uit de Verenigde Staten, die furore maakte in de Parijse Music Hall’s met haar bananenjurk.  Na de tweede wereldoorlog kon zij dit kasteel aanschaffen en stichtte er haar Village du Monde: weeskinderen uit alle streken werden door haar geadopteerd en konden hier van een onbezorgde jeugd genieten. Heel haar bewogen leven wordt zichtbaar gemaakt door foto’s, haar jurken, meubels enz… In de tuin is er een aantal malen per dag een roofvogelshow.  Er is ook uitleg in het Nederlands.
  • Forte de Reignac (www.maison-forte-reignac.com): van de honderden kastelen in de Perigord, moet het kasteel van Reignac (onder monumentenzorg) het meest geheime, vreemdste en mysterieuste van allemaal zijn. Het werd gebouwd onder een rotsklif en lijkt in de rots te zijn ingekapseld. Vanaf de buitenkant besef je niet hoe groot het binnen is.  De voorzijde verbergt zeer grote ondergrondse kamers en hoge kamers, de grote zaal, de wapenkamer, eetkamer, woonkamer, keuken, slaapkamers, een kapel, cel, kerker en kelder.  Naast de natuurlijke bescherming van de rots heeft het kasteel ook veel verdedigingselementen: een poortgebouw, kanonnen en schietgaten.  Er worden ook authentieke prehistorische voorwerpen tentoongesteld, die hier in de buurt ontdekt zijn.
  • Manoir de Gisson (www.manoirdegisson.com): geheel gemeubileerde en gestoffeerde manoir uit de 17de eeuw in het centrum van Sarlat.  Hier kun je zien hoe een adellijke familie in deze stad woonde.
  • Kasteel van Beynac (www.chateau-beynac.com): werd gebouwd in de 12de eeuw door de baronnen van Beynac.  Het kasteel bevat mooie (gerestaureerde) kamers en men heeft er een fraai uitzicht over de rivier de Dordogne. Het kasteel diende als locatie voor de film Messenger: The Story of Joan of Arc.  Het Kasteel van Castelnaud dat aan de andere kant van de rivier ligt kan men vanaf het kasteelterras zien. Geniet na een klimtocht van het kasteel en het adembenemende uitzicht.
  • Kasteel van Hautefort (www.chateau-hautefort.com): ligt op een heuvel en is één van meest prestigieuze kastelen van Frankrijk.  Het is geclassificeerd als Historisch Monument en werd gebouwd op een oud Romeins kamp.
  • Kasteel van Biron (www.chateau-biron.fr): is gebouwd in de 12de eeuw en in de loop der tijd zijn er steeds delen aan toegevoegd, zodat het kasteel een mengeling is van bouwstijlen.